Concreet

Elke zwangerschap en bevalling is anders. Daarom ben je zelf vrij om te kiezen welke lessen, of sessies je volgt.

De (groeps)sessies fit tijdens de zwangerschap zijn er om je te helpen met de veranderingen tijdens de zwangerschap, maar ook om je lichaam voor te bereiden op de arbeid. De focus ligt op bewegen en ontspannen. Door dit te oefenen en te herhalen, kan dit op termijn bijdragen aan een vlotte(re) bevalling. Er wordt ook stil gestaan bij de zwangerschap en de baby.

Pas tijdens de geboortelessen of de eendaagse bevalcursus gaan we concreet spreken over het verloop van een bevalling. Hoewel we ook ademhalingstechnieken zullen bespreken, zijn dit geen huf en puf lessen. De lessen zijn volledig partner-proof. Geen filmpjes van schreeuwende vrouwen, of bloederige taferelen. Alle soorten vragen mogen gesteld worden. Jullie leren wat er met het lichaam gebeurt tijdens de bevalling en wat jullie zelf kunnen doen om hier mee om te gaan. Een veilige geboorte. Een bevallige bevalling.

Voor de bekkenbodem en diastase moet je in principe geen specifieke sessies in boeken. De bekkenbodem komt uitgebreid aan bod in de fit-lessen en wordt ook aangehaald tijdens de geboortelessen. Na de geboorte kan je er voor kiezen om individueel bekkenbodem reëducatie te volgen. Dit wordt in praktijk gecombineerd met oefeningen voor billen, buik, benen en algemene reconditionering. Of je kan opnieuw kiezen voor groepslessen (reconditionering na de bevalling).

Na de geboorte boek je 2 individuele sessies alvorens te starten met groepslessen. Je vertelt je bevallingsverhaal en we bekijken wat je lichaam nodig heeft. We gaan na in welke conditie je bekkenbodem is en of je een diastase hebt.

 

Extra

Geniet zelf van een zwangerschapsmassage vanaf 14weken zwangerschap tot 16 weken na de geboorte.

Of leer zelf hoe je je babytje kan masseren tijdens een babymassage.

Voel je vrij om vragen te stellen over dragen. Jammer genoeg zijn niet alle draagzakken ergonomisch, ook al staat dit zo op de doos vermeld. Kleine aanpassingen kunnen het dragen voor jou of je partner aangenamer maken.

Wist je dat je bekkenbodem voldoende sterk moet zijn alvorens je terug kan gaan lopen, of springen, dit om andere letsels te voorkomen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om je lichaam te trainen. Bereid je sporthervatting goed voor.

 

Het programma dat jij wenst te volgen kan volledig aangepast worden aan jouw noden. Neem gerust even contact op wanneer je twijfelt welke sessies je wilt volgen.

 

Alle groepslessen kunnen individueel gevolgd worden indien gewenst.