Geboortelessen

Het doel van prenatale voorbereiding is een leuke en eenvoudige training. Waardoor je actief en bewust deel kan nemen aan de geboorte van je kindje. Door acceptatie van de ongemakken en een zekere graad van pijn, de bevalling zo vlot en natuurlijk mogelijk laten verlopen. Angst voor het onbekende werkt pijn in de hand. Kennis over wat er met je lichaam gebeurt zal je angst verminderen.

"Helaas gaat bevallen zelden zoals in de Hollywood films. Of misschien gelukkig, afhankelijk van de films die jij kijkt."

We oefenen houdingen om je weeën op te vangen, pershoudingen, persen, puffen,... . Tijdens de geboortelessen worden jij en je partner voorbereid. Samen overlopen we heel wat mogelijkheden. Misschien heb je er nooit bij stil gestaan, maar een bevalling móet vaak niet in bed en op je rug gebeuren.

Iedereen is welkom tijdens de geboortelessen. Nieuwe mama's, mama's die reeds eerder bevallen zijn en alles even willen opfrissen, of mama's die, net zoals ik, geen fijne bevallingservaring hadden en op zoek zijn naar een andere manier.

Je mag zelf aangeven waar je nood aan hebt. Je mag 1001 vragen stellen. En niet totaal onbelangrijk, de lessen zijn partner-proof. Geen filmpjes van bloederige geboortes, of schreeuwende vrouwen.

Geboortelessen kan je starten vanaf ongeveer 24 weken zwangerschap tot (max.) 32 weken. Je wilt niet te vroeg starten en alles weer vergeten zijn, wanneer je weeën starten. Maar je wilt wel klaar zijn met de lessen voor de 37ste week, want dan kan het in theorie elk moment beginnen.
Ben je al wat verder gevorderd in je zwangerschap en heb je beslist om toch geboortelessen te volgen, kijk dan even of de eendaagse bevalcursus niets voor jullie is.

 

Wil je dit alles leren in een intieme setting (jij, ik en (eventueel) je partner) contacteer mij dan voor een afspraak.
Willen jullie dit graag samen met andere koppels ervaren, schrijf jullie dan in voor een reeks van 5 groepslessen.

Maximum 4 koppels, dus aarzel niet.